BLANCO SILGRANIT®
Stærk.  Smuk.  Nem. 

Silgranit® er et patenteret materiale fra BLANCO som er helt unikt. Granitmaterialet er ikke bare smukt og behageligt at røre ved, men lever samtidig op til de krav og normer, der er for hygiejne og rengøringsvenlighed i køkkenet. Silgranit er til dig, der ønsker flere farve- og kombinationsmuligheder til et helt personligt køkkenlook. Materialet har nemlig det største farveudvalg og findes i hele 9 forskellige farver.

Den orignale, stærke Silgranit

Silgranit består af 80% kvartssand, som er den stærkeste del af granitten. Dette gør naturligvis, at Silgranit-vasken er stenhård og utroligt robust, men samtidig føles den finporede, lukkede granitoverflade meget blød og behagelig at røre ved. 

Med en vask i Silgranit behøver du altså ikke at bekymre dig om syre- og farveholdige fødevarer som citrusfrugter, jordbær eller rødbeder, eller mærker fra gryden, når den skal vaskes. Vasken er modstandsdygtig over for de daglige opgaver i køkkenet og kan nemt gøres ren og pæn igen. 

Smukke, tidløse farver

Vaske i Silgranit findes i 9 farvevarianter samt enkelte modeller i den specielle beton-udgave. Den kolde farvepalette bevæger sig fra den dybe sorte farve til den rene, hvide Silgranit-variant, mens de varme toner går fra den varme, indbydende kaffe-farve til den fine jasmin-farvede variant. 

Hver farve er nøje udarbejdet af et designteam, der har for øje at skabe farver som passer til køkkenindretningens øvrige farvepalette og som er tidløse og holder stilen i mange år. 

 

 

 

 

 

 

 

Et perfekt farvematch

Hvad enten du ønsker et vask, der står i skarp kontrakt til køkkenets elementer eller en mere rolig farve, der naturligt blender ind i indretningen, har Silgranitten det rigtige match til dig. 

Den mest populære farve er den elegante antracit, mens den nye dybsorte farvevariant harmonerer perfekt til sorte køkkener eller køkkener med sorte detaljer. Den sorte farve giver desuden som et eksklusivt element til køkkener i lyse farvetoner. 

Ved at matche din Silgranit-vask med et køkkenarmatur i Silgranit-look kan du desuden skabe et gennemført look med 100% farvematch.

Hygiejnisk og fødevaregodkendt

At holde god hygiejne i køkenet er vigtigt for at minimere risikoen for at blive syg. En køkkenvask i Silgranit har en lukket overflade, der virker som effektiv beskyttelse mod snavs og bakterier. Ved normal daglig rengøring vil snavs og bakterier ikke kunne hæfte sig til materialet.

Læs mere om rengøring af Silgranit her

Du kan derfor sikkert lægge fødevarer fra dig direkte på vasken. Materialet kan hverken optage eller afgive lugt eller farve.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rengøringsvenligt

Med en Silgranit-vask behøver du ikke bekymre dig om pletter fra fx rødebedeskræller eller et glas rødvin der har stået natten over. Materialets glatte overflade er nemt at gøre rent og tager ikke imod farve. Ofte skal pletterne bare skylles væk med vand, og med en hurtig, daglig rengøringsrutine forbliver vasken pæn i mange år.

Er vasken alligevel blevet lidt misfarvet skyldes det, at farven fra væske eller fødevarer har sat sig i kalkaflejringer. Dette kan nemt fjernes med en dybdegående rengøring af vasken.

Tåler varme

Silgranit tåler kortvarigt varme fra gryder, pander eller bradepander der kommer lige fra ovnen. Silgranit-materialet er varmeresistent ifølge DIN standarden 13310, som angiver at materialet er designet til at modstå gængse køkkenopgaver i og omkring vasken. 

Du kan altså sætte de varme ting fra dig direkte på vasken, men hvis gryden eller panden er overophedet eller mere end almindeligt varm, anbefaler vi at du bruger bordskånere af hensyn til at skåne vaskeoverfladen fra ekstrem varmepåvirkning.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Holder farven

Silgranit-materialet er støbt og gennemfarvet, og farven står derfor klart og smukt i køkkenet. Saft fra frugter og grøntsager og mange års direkte sollys får ikke farven til at ændre sig eller falme.

Silgranit er hårdt som en sten og under normal brug og med en lille smule rengøring og pleje får du en vask, der står smuk og stærk i mange år. 

Silgranit i køkkenet

Silgranit-vaske findes i et utal af farver og designs