Rengøring af vaske i SILGRANIT®

Silgranit® består af 80% kvartssand - den hårdeste del af granitten - der blandes med højkvalitetsakryl og andre nøje udvalgte ingredienser, som sikrer materialets enestående egenskaber. Resultatet er en rengøringsvenlig og hårdfør køkkenvask. Du forlænger dog køkkenvaskens levetid og opretholder dens udseende ved at rengøre og vedligeholde materialet korrekt.

 

Daglig rengøring

Alt hvad du skal bruge til den daglige rengøring er vand, opvaskemiddel og en opvaskesvamp. Kom opvaskemiddel på den bløde side af svampen og rengør vasken i cirkulære bevægelser. 

Skyl vasken ren med vand og tør efter med en mikrofiberklud eller et viskestykke. Dette forhindrer kalkpletter i at ophobe sig på overfladen.

I vores Silgranit Cleaning set får du alt hvad du skal bruge til daglig og dybdegående rengøring. Spørg efter det hos din forhandler eller køb det nu.

Fjernelse af metalstreger

Somme tider kan gryder eller andre metalgenstande afsætte mørke streger på lyse Silgranit-vaske. Disse fjernes nemt med almindelig madlavningsolie og en blød svamp.

Gør svampen våd og kom olien på den bløde side af svampen. Rengør vasken med cirkulære bevægelser. Blandingen af olie og vand frigør metalsporene fra vasken. Rengør herefter vasken for olien med opvaskemiddel og varmt vand. Tør efter med en mikrofiberklud.

Fjernelse af kalk og misfarvninger

Silgranit-vaske holder sin farve fuldstændig, men misfarvninger kan opstå i kalkaflejringer, der har absorberet farven fra væsker som fx te, kaffe eller vin. BLANCO DailyClean+ 150 ml. kan afhjælpe dette problem. Disse midler opløser kalken og skidtlaget, og giver vasken sin farve igen. 

Spray vasken med DailyClean+ 150 ml. og lad det virke for en tid. Tør midlet af med en fugtig klud og tør vasken efter med en mikrofiberklud. 

DailyClean+ kan også bruges til BLANCOs køkkenarmaturer i Silgranit-look.

Dybdegående rengøring

Kalkaflejringer kan være genstridige til trods for regelmæssig rengøring og det kan være nødvendigt at give vasken en dybdegående rengøring fra tid til anden efter behov.

Til dette anbefaler vi BLANCO SILGRANIT Cleaning Set, der er udviklet til dybderens af en meget tilsmudset Silgranit-vask. Cleaning Set består af BLANCO DailyClean samt  DeepClean Silgranit og et par Spontex-svampe.Vasken afkalkes med DailyClean og DeepClean påføres med en svamp.

Dybderengøringen af SILGRANIT vil fjerne genstridige pletter og snavs samt give
vaske sin glød og vandafvisende overflade tilbage og gøre den lettere at vedligeholde
i det daglige.

*BLANCO SILGRANIT Cleaning Set må ikke bruges til armaturer!

Sådan gør du:

Trin 1: Rengør vasken - til daglig rengøring anbefales en blød svamp/mikrofiberklud
med sulfo og BLANCO DailyClean+ til regelmæssig afkalkning af vasken.

Trin 2: Påfør DeepClean SILGRANIT på vaskens overflade og fordel jævnt med en let
fugtet Spontex svamp. Brug den røde side af svampen på vasken og den bløde side
på armaturer. Lad produktet virke i ca. 5 minutter. Fugt svampen igen og rengør
grundigt hele vasken i cirkulære bevægelser med den røde side af svampen under
let tryk. Resterende belægninger fjernes med rent vand og om nødvendigt en ren
svamp. Skyl efter og tør med en mikrofiberklud. Behandlingen gentages efter behov

Før/efter brug af BLANCO Silgranit Cleaning Set

Den hvide Silgranit køkkenvasken er sat til med kalk, der er blevet misfarvet af bl.a. kaffe og te. Efter grundig rengøring med BLANCO Silgranit Cleaning Set ser vasken ud næsten som ny.

 

Produkter til rengøring og pleje

Bemærk: Brug udelukkende rengørings- og plejemidler, der er egnet til sten- og kompositmaterialer. Aggressive rengøringsmidler kan angribe og ødelægge den hårde granitoverflade. Brug ikke ståluld på Silgranit!

Kombination af Silgranit-vask og kogende vandhane

Med en kogende vandhane skal du være ekstra opmærksom på kalk i din Silgranit-vask - især hvis du bor i et område med meget kalk i vandet. Vand der overstiger 70°C vil nemlig aflejre mere kalk end koldt vand, hvilket også ses i bl.a. gryder og kedler. Hvis du har en kogende vandhane, er det derfor ekstra vigtigt at afkalke køkkenvasken jævnligt, så du undgår en tilkalket kumme, der ser snavset ud. 

NB! Undgå konstant påvirkning af kogende vand på samme sted på vaskens overflade i længere tid. Bruges den kogende hane til skoldning eller rengøring anbefales det at sætte en gryde eller lignende i bunden af vasken!

Er Silgranit-overfladen antibakteriel behandlet?


BLANCOs køkkenvaske I SILGRANIT® er ikke overfladebehandlet med antibakterielle kemikalier, der tit er giftige og ikke miljøvenlige. 
 
SILGRANIT®s materialesammensætning giver en hård og lukkede overflade, der virker som en beskyttelse imod at snavs og bakterier sætter sig på overfladen.  
SILGRANIT® afviser vand og snavs, og er dermed nemt at holde.