Rengøring af køkkenarmaturer

Køkkenarmaturer kræver jævnlig rengøring, da de dagligt er i kontakt med vand, og derfor hurtigt bliver tilkalket. Perlatoren - den lille si som sidder hvor vandet kommer ud af armaturet - kan fx blive tilstoppet så armaturet begynder at sprøjte eller får lavere vandtryk. Vores guide hjælper dig til at undgå disse problemer og holde dit køkkenarmatur pænt og rent. 

 

Daglig rengøring

Alt du behøver til den daglige rengøring af armaturet er en blød klud efterfulgt af afskylning med rent vand. Tør herefter køkkenvask og armatur af med en tør mikrofiberklud for at forhindre kalkpletter.

Hvis du vil undgå af perlatoren - den lille si i armaturets tud - kalker til, anbefaler vi, at den tørres af med en mikrofiberklud efter brug og jævnligt skrues af og renses.  

Fjernelse af kalkaflejringer

Vi anbefaler BLANCO DailyClean+ eller almindeligt husholdningseddike til at fjerne kalk fra køkkenarmaturet. Brug den bløde side af en opvaskesvamp til at rengøre armaturet grundigt. Skyl armaturet rent med vand og tør efter med en mikrofiberklud. 

Undgå brugen af aggressive rengøringsmidler, da de kan ødelægge overfladen og de indre dele.

Rensning af perlatoren

Over tid vil perlatoren, der er den lille si, der sidder hvor vandet løber ud, blive tilstoppet af kalk, så armaturet enten begynder at sprøjte eller får lavere vandtryk. 

Du kan rense perlatoren (sien)  med husholdningseddike eller citronsyre. Brug den bløde side af en opvaskesvamp eller ideelt en gammel tandbørste til at rense sien ordentligt. 

Er perlatoren meget tilkalket, kan den skrues af og afkalkes i et glas med eddike eller citronsyre. Du kan oftest skrue perlatoren af med håndkraft, men har du brug for værktøj, så husk at beskytte armaturet med en blød klud eller lignende!

Vedligeholdelse af udtræksslangen

Hvis du har et køkkenarmatur med udtræksslange, kan du opleve at slangen efter tid og kontinuerlig brug ikke længere glider så let tilbage i holderen. Dette kan fixes ved at smøre slangens bevægelige dele med almindeligt smøreolie. 

Produkter til rengøring og pleje

Brug aldrig på køkkenarmaturer:

  • Aggressive rengøringsmidler
  • Ståluld, skurebørster eller den grove side af opvaskesvampe