Find den rette monteringsløsning

Når du skal vælge køkkenvask, er monteringsformen et vigtigt element, da den skal være praktisk og give det helt rigtige look i køkkenet uden for meget kant mellem vask og bordplade. Der findes mange forskellige løsninger til montering af køkkenvaske, og monteringsmulighederne afhænger af, hvilket materiale din foretrukne køkkenvask har, og hvilken type bordplade, du ønsker.

Det kan være en kompliceret sag at sætte sig ind i de forskellige løsningsmuligheder, så spørg din køkkenforhandler til råds! Det anbefales generelt, at indbygning af vaske udføres af fagfolk, der kan sikre, at køkkenvask og monteringsform stemmer overens. 

BLANCO tilbyder vaske til alle gængse indbygningsformer. Når du søger en vask frem på produktsiderne, er hver enkelt vask forsynet med et lille symbol, der fortælle, hvilke monteringsmuligheder, der kan anvendes. 

Du kan læse om, hvad disse forskellige symboler betyder lige her. 

Ilægning

Ilægning eller "nedfældet" er den mest klassiske monteringsmetode: Køkkenvasken monteres oven på bordpladen, så der er en synlig niveauforskel mellem vaskens kant og bordpladen. Kantens højde kan variere afhængigt af vaskens design. Fordelen ved ilægning er, at det er en enkel, nem og billig løsning, der giver mulighed for let at udskifte vasken på et senere tidspunkt, hvis det ønskes. Der findes køkkenvaske i både rustfrit stål, SILGRANIT® PuraDur® og keramisk porcelæn, der kan monteres på denne måde.

IF-MikroKant®

Køkkenvaske i rustfrit stål med IF-MikroKant® er egnede til både klassisk ilægning og planlimning. IF-køkkenvaske leveres med den særlige flade MikroKant®, der kun er 1 mm høj, men som giver udtryk af at flugte med bordpladen, når den ilægges. Ønskes der en endnu fladere integration, kan en køkkenvask med MikroKant® og planlimes. BLANCO køkkenvaske med MikroKant® har et "IF" i navnet. 

Planlimning

Skal en køkkenvask planlimes, fræses den ned i bordpladens overfalde, således at vaskens kant og bordpladen kommer til at ligge "plant" på niveau med hinanden- Planlimning foretages typisk i sten-, kunststen- eller kompositbordplader. Planlimning kombinerer æstetik og funktionalitet, idet løsningen både er elegant og nem at holde ren takket være den "kantløse" overgang. Der findes køkkenvaske i både rustfrit stål, SILGRANIT® PuraDur® og keramisk porcelæn til planlimning. BLANCO køkkenvaske til planlimning har et "F" i navnet.

Underlimning

Underlimning bruges frem for alt i laminatbordplader. Vaskens kant limes op under laminatet nedefra. Ved underlimning/underfræsning i andre bordpladetyper fræser man typisk op i bordpladen fra undersiden for så at lime vasken op nedefra. Køkkenvasken ligger elegant integreret under bordpladens niveau. Underlimning/underfræsning kan vælges til køkkenvaske i rustfrit stål og SILGRANIT® PuraDur®. Afklar med din bordpladeleverandør, hvilke vaske der er egnede. 

Underbygning

Underbygning bruges typisk til massive materialer såsom granit og træ. Køkkenvasken monteres direkte under bordpladen, så bordpladekanten er synlig over køkkenvasken. Underbygning sætter ekstra fokus på bordplader i granit eller træ, der fremstår med en synlig kant i fuld bordpladetykkelse over vasken. Der findes særlige underbygningsmodeller - med et "U" i navnet - i både rustfrit stål, SILGRANIT® PuraDur® og keramisk porcelæn. 

Specielle løsninger

Af og til opstår der nye monteringsmetoder, der kan være specifikke for den enkelte bordpladeproducent. Det kan f.eks. være en løsning, hvor en kompositvask og en bordplade limes sammen, så det giver en optisk oplevelse af at være en ud-i-et læsning. En løsning hvor overgangen mellem vask og bordplade bliver usynlig. Sådanne monteringsmetoder kræver som regel vaske, der er specielt designet til formålet. Kontakt din bordpladeleverandør for flere oplysninger. 

Følg os på de sociale medier...