Sådan rengør du din køkkenvask i SILGRANIT®

SILGRANIT® består af 80 % granit kombineret med akryl og tilsat teflon, silikone og mikrohulkugler. Materialet giver køkkenvasken en elegant stenkarakter, som er yderst behagelig at røre ved. Den fint polerede og lukkede overflade er med til at gøre SILGRANIT® til et unikt materiale.

Materialet er varmeresistent op til 280°C og tåler de daglige belastninger fra opvask af tunge gryder, fade m.m. Det patenterede materiale-miks danner grundlaget for køkkenvaskens særlige modstandskraft. Du forlænger dog køkkenvaskens levetid og opretholder dens udseende ved at rengøre og vedligeholde materialet korrekt. 

Du kan downloade en guide til rengøring og pleje af køkkenvaske i SILGRANIT® her

Daglig rengøring af SILGRANIT®

  • Efter brug skal en SILGRANIT® køkkenvask tørres af med en blød klud eller viskestykke. Dette forhindrer kalkpletter i at ophobe sig på overfladen
  • Alternativt kan den grove side af en almindelig skuresvamp eller en opvaskebørste med opvaskemiddel anvendes til at fjerne fx fedtstænk og andre genstridige pletter. Husk aftørring bagefter!

Har du en kogende vandhane?

Hvis du har en kogende vandhane, skal du være ekstra opmærksom på kalkaflejringer i din SILGRANIT-vask®. Vand der overstiger 70° C vil nemlig aflejre mere kalk end koldt vand, hvilket også tydeligt ses i bl.a. gryder og kedler, hvor der koges vand. Hvis du har en kogende vandhane, er det derfor ekstra vigtigt at følge ovenstående råd samt afkalke køkkenvasken jævnligt, så du undgår en tilkalket kumme, der ser snavset ud. 

 

Bemærk: Bortset fra anbefalingerne på denne side, anbefaler vi ikke andre rengøringsmidler, kemikalier eller ståluld. Andre produkter er muligvis ikke egnet til sten- og kompositmaterialer. Brugen af ikke-egnede produkter kan resultere i pletter på materialet, der ikke er dækket af reklamationsretten.

Dybdegående rengøring af SILGRANIT®

Pletter eller misfarvning af en SILGRANIT® vask kommer typisk af kalkaflejringer der har absorberet farven fra væsker som te, kaffe eller vin. Sommetider kan disse pletter fjernes ved at skure med den grove side af en opvaskesvamp. Hvis det ikke hjælper, er BLANCO ACTIV pulveret udviklet til dybderens af en meget beskidt SILGRANIT® vask. Vi anbefaler, at du bruger BLANCO ACTIV pulver min. én gang om måneden for det bedste resultat.
Bemærk: BLANCO ACTIV må ikke bruges til armaturer!

Sådan gør du:

  1. Fyld bunden af køkkenvasken med 3-4 cm varmt vand - minimum 60°C

  2. Strø BLANCO ACTIV pulveret i vandet og rør rundt. Fordel evt. også opløsningen på kanter og sider af køkkenvasken med en opvaskebørste eller svamp

  3. Lad opløsningen virke i mindst 2 timer (bedst natten over)

  4. Tøm vaskekummen og skrub med en skuresvamp (gerne med den grove side)

  5. Skyl grundigt efter med rent vand og tør vasken af med en blød klud eller viskestykke

Alternativt kan man i stedet for BLANCO ACTIV pulver på samme måde anvende:

  • Vaskepulver
  • Tabletter eller pulver til opvaskemaskine
  • 10 % eddikesyre

Før:

Hvid SILGRANIT®-vask før rengøring. Vasken er sat til med kalk, der er blevet misfarvet af bl.a. kaffe og te.

Efter:

Hvid SILGRANIT®-vask efter grundig rengøring med BLANCO ACTIV pulveret. Pulveret har ligget i det varme vand i vaskekummen natten over. Herefter er kummen blevet skrubbet grundigt med den grove side af en opvaskesvamp. 

VIDEO: Sådan rengør du din vask i SILGRANIT®