Sådan rengør du din køkkenvask i SILGRANIT®

SILGRANIT® PuraDur® består af 80 % granit kombineret med akryl og tilsat teflon, silikone og mikrohulkugler. Materialet giver køkkenvasken en elegant stenkarakter, som er yderst behagelig at røre ved. Den fint polerede og lukkede overflade er med til at gøre SILGRANIT® til et unikt materiale.

Materialet er varmeresistent og tåler kortvarig påvirkning op til 280°C samt de daglige belastninger fra opvask af tunge gryder, fade m.m. Det patenterede materiale-miks danner grundlaget for køkkenvaskens særlige modstandskraft. Du forlænger dog køkkenvaskens levetid og opretholder dens udseende ved at rengøre og vedligeholde materialet korrekt. 

Du kan downloade en guide til rengøring og pleje af køkkenvaske i SILGRANIT® her

Daglig rengøring af SILGRANIT® PuraDur®

 • Efter brug skal en SILGRANIT® PuraDur® køkkenvask tørres af med en blød klud eller viskestykke. Dette forhindrer kalkpletter i at ophobe sig på overfladen Er vasken udstyret med en kogende vandhane, skal du være opmærksom på, at det varme vand i højere grad aflejre kalk, og derfor er en jævnlig afkalkning nødvendig
 • Ved lidt kraftigere tilsmudsning kan den grove side af en almindelig skuresvamp eller en opvaskebørste med opvaskemiddel anvendes til at fjerne f.eks. fedtstænk og andre genstridige pletter. Husk aftørring bagefter.
 • Bor du i et område med meget hårdt vand anbefales en jævnlig afkalkning af vasken med husholdningseddike eller med BLANCOs Activ pulver

Bemærk: Bortset fra anbefalingerne på denne side, anbefaler vi ikke andre rengøringsmidler, kemikalier eller ståluld. Andre produkter er muligvis ikke egnet til sten- og kompositmaterialer. Vær især opmærksom på produkter der er faremærket "ætsende". Brugen af ikke-egnede produkter kan resultere i pletter på materialet, der ikke er dækket af reklamationsretten. 

 

 

Dybdegående rengøring af SILGRANIT® PuraDur®

BLANCO ACTIV:

Produktet BLANCO ACTIV pulver er udviklet til dybderens af en meget beskidt SILGRANIT® PuraDur® vask. Produktet fjerner kalkspor, kaffe- og fugtpletter samt misfarvninger. Andre rengøringsmidler er ikke påkrævet for at opnå et flot resultat. Vi anbefaler, at du bruger BLANCO ACTIV pulver min. én gang om måneden for det bedste resultat. 

 1. Fyld bunden af køkkenvasken med 3-4 cm varmt vand - minimum 60°C
 2. Strø BLANCO ACTIV pulveret i vandet og rør rundt. Fordel evt. også opløsningen på kanter og sider af køkkenvasken med en opvaskebørste eller svamp
 3. Lad opløsningen virke i mindst 2 timer (bedst natten over)
 4. Tøm vaskekummen og skrub med en skuresvamp (gerne med den grove side)
 5. Skyl grundigt efter med rent vand og tør vasken af med en blød klud eller viskestykke

NB: BLANCO ACTIV må ikke bruges til armaturer!

Alternativt kan man i stedet for BLANCO ACTIV pulver på samme måde anvende:

 • Vaskepulver
 • Tabletter eller pulver til opvaskemaskine
 • 10 % eddikesyre

VIDEO: Sådan rengør og vedligeholder vaske i SILGRANIT®

 

Køb plejemidler på

anKøkkenShop.dk