Stiller du krav til din køkkenvask?

Er du en af dem, som ikke tænker så meget over arbejdsgangen omkring køkkenvasken, når den skal vælges til det nye køkken? I så fald går du glip af en masse funktionalitet, som kan spare dig en hel del tid. Vi bruger nemlig mange timer i køkkenet hver dag - og faktisk viser undersøgelser at 60 % af tiden i køkkenet bruges foran køkkenvasken! Derfor har vi samlet en liste over tilbehør, der kan gøre hverdagsopgaverne ved området omkring din køkkenvask lidt nemmere.

Vær opmærksom på at det ikke er alle varianterne af tilbehøret, der passer til alle køkkenvaskes dimensioner.

Hvis du vil vide, præcis hvilket tilbehør, der kan fås til netop din vask, kan du finde det i produktoversigten her.  

NB! Monteringsmetoder som fx underbygning/underlimning kan variere i udskæringsmål fra leverandør til leverandør. Derfor kan det ske, at nogle tilbehørsdele ikke sidder helt optimalt. Hvis dit tilbehør mod al forventning ikke skulle passe, kontakt venligst vores kundeservice. 

Piktogram over arbejdsfordelingen i køkkenet - vi bruger 60% af tiden ved køkkenvasken

NYHED: Brug køkkenvasken effektivt med en hjørneskål

Har du brug for et lille sted til at skylle frugt, lade grøntsagerne dryppe af, eller til at holde styr på det beskidte bestik - uden at det fylder alt for meget i køkkenvasken? Så er den nye hjørneskål fra BLANCO perfekt til dig! Den kan bruges på alle vaskens hjørner og sidder sikkert og godt fast. 

Skålen passer til BLANCO DALAGO, METRA, ADON og PLEON

Se den nye hjørneskål her

Skab et ekstra niveau i vasken med floating grid

BLANCOs floating grid er smart tilbehør, der sættes i midten af vasken, og derved kan bruges til at sætte gryder, pander eller andet køkkenudstyr fra sig. Gitteret er det perfekte udstyr til dig, der gerne vil have mere plads til at arbejde i køkkenet.

Du kan også bruge gitteret til at lade opvasken stå og dryppe af direkte ned i vasken - på den måde slipper du for masser af vand omkring vasken og på bordpladen. 

Gitteret kan også bruges tåler høj varme, og du kan derfor bruge det som bordskåner til fx varme gryder og fade.

Se mere om floating grid her

NYHED: Udnyt al pladsen med funktionsskinner

De nye funktionsskinner til BLANCOs ETAGON-vask lader dig udnytte pladsen i og omkring vasken på en hurtig og fleksibel måde. Brug fx skinnerne på kanten nede i vasken til fx at holde sien når linser eller pasta skal dryppe af eller sæt gryden fra dig, så du har plads på køkkenbordet. Skinnerne kan også bruges som bordskånere til de varme pander og gryder på bordet. 

Du kan også sætte en bradepande fra dig på skinnerne på vaskens kant i midten, og samtidig bruge et skærebræt på øverste del af vasken. Så kan du hakke grøntsagerne og skubbe dem lige ned i panden. Tilberedningen bliver super nem, og du udnytter virkelig pladsen i dit køkken. Og når du er færdig med at bruge skinnerne, kan du stable dem i siden af vasken, hvor de fungerer super til at holde styr på karkluden og opvaskesvampen. Smart, ikke?

Se de nye funktionsskinner fra BLANCO her

Brug skinnerne på ETAGONS midterste kant.

Funktionsskinnerne kan bruges som bordskånere.

Skinnerne holder styr på opvaskegrejet.

Skylleskåle - spar tid under madlavningen

En skylleskål er et godt sted at starte, hvis du ønsker at opgradere med tilbehør til køkkenet.

Det fleste madvarer skal vaskes og skylles fx fisk, frugt, grøntsager, skaldyr m.m. og mens dine grøntsager eller frugter drypper af, kan du bruger tiden på at gøre andre ting færdige. Desuden er skylleskålene super gode til at holde styr på de råvarer, der skal bruges, inden man tilbereder dem. Så er der også mere plads på køkkenbordet. 

Se udvalget af skylleskåle her

BLANCO ZENAR XL 6 S med skylleskål i rustfrit stål

Udnyt pladsen med et skærebræt til vasken

Skærebrætterne er helt perfekte til at spare plads i køkkenet. De kan både bruges på køkkenbordet, som et almindeligt skærebræt og på køkkenvasken. Ved at bruge skærebrættet over køkkenvasken, skal du ikke bekymre dig om at tørre bordpladen af bagefter - og så ligger brættet jo allerede klar til opvask.

Der findes skærebrætter fra BLANCO i både kunststof, glas, trækomposit og træ.

Du kan få et overblik over udvalget her

BLANCO skærebræt i træ

Multifunktionelle afdrypningsbakker

En afdrypningsbakke er rigtig anvendelig, når opvasken skal dryppe af, og holder samtidig styr på vandet fra opvasken, så dit køkkenbord ikke bliver forvandlet til en sø af vand.

Du kan også bruge bakken i rustfrit stål som bordskåner til varme gryder og pander eller bruge den til at køle dine varme gryder af, mens du udnytter tiden på at gøre andre ting færdige i køkkenet.

Se udvalget af afdrypningsbakker her

Få optimal hygiejne med en sæbedispenser

En sæbedispenser er både hygiejnisk og en flot løsning, hvis du ønsker en beholder til sæbe eller plejemiddel. Den er samtidig praktisk i forhold til doseringen af sæbe, da man ikke kommer til at bruge for meget sæbe til opvasken.

Derudover er den visuelt smukkere at have monteret på køkkenbordet/vasken end at have en flaske med opvaskemiddel eller plejemiddel stående fremme på køkkenbordet. En sæbedispenser udstråler diskret elegance og kan nemt monteres i bordpladen og passer ind i de fleste køkkener.

Se udvalget af sæbedispensere her

BLANCO ANDANO 500 IF med LINUS armatur og sæbedispenser i rustfrit stål

Køkkenkværnen - en bæredygtig løsning

Under madlavningen ophobes der ofte meget organisk affald, såsom grøntsagsskræller, i køkkenvasken. I stedet for at bruge tid på at samle køkkenaffaldet op for efterfølgende at smide det ud i skraldespanden, kan du i stedet kværne dit organiske affald.

Du kan kværne alt lige fra til kartoffelskræller og kaffefiltre til kyllingeben og avocadosten. Du skyller simpelthen bare affaldet ud med vandet i afløbet og lader kværnen under køkkenvasken tage sig af resten. Det er praktisk og sparer tid, og du undgår samtidig, at køkkenaffaldet ikke tager plads eller ophober sig ildelugtende i skraldespanden. 

Det det dog vigtigt at huske på, at man skal søge om godkendelse hos sin kommune før man går ud og investerer i en køkkenkværn. Alt dette kan du læse mere om her.

Se udvalget af køkkenkværne her

Kitchen Friend W6 køkkenkværn