Køkkenkværnen er god for miljøet og dejlig bekvem

Hjemme hos Maria Løth er de glade for fisk og skaldyr. Og med pil selv rejer og andet godt fra havet, kan det hurtigt give en ildelugtende skraldespand og et større oprydningsarbejde. Men med køkkenkværnen slipper de for en våd og lugtende skraldespand.

- Det er så dejligt nemt, at det bare kan skrabes ned i køkkenvasken fra tallerknerne og fadende. Det gør oprydningsarbejdet meget nemmere, fortæller Maria.

Og det er de ved at vende sig til at gøre efter alle måltider. De rester, der måtte være tilbage på tallerken, ender i køkkenvasken og kværnes af køkkenkværnen.

- Det sparer os for meget affald. Alle madresterne når vi har haft gæster ender der i stedet for en fyldt skraldespand. Det er vildt smart, og det sparer også tid, for det er nemmere i forhold til rengøring, fortæller Maria.

Hvor tit skal den tømmes?

Når familien har gæster til spisning bliver de ofte mødt med spørgsmål om, hvor tit den skal tømmes, hvor bliver det af?

- Vi lavede mad med nogle venner en dag, hvor jeg ordnede grøntsager og puttede skraldet og enderne i vasken, hvor den ene spurgte; ”Bliver den ikke overfyldt?” Da jeg så trykker på knappen, og de kan se, hvordan det fungerer, synes de, det er vildt smart, siger Maria.

At det kværnede affald kan omdannes til biogas er bare endnu et plus for Maria.

- Det betyder meget, at man kan være med til at gøre noget godt samtidig med, at det er bekvemt for en selv. Køkkenkværnen er uundværlig for os, fortæller hun.

Hos familien Løth bliver der hentet affald hver anden uge og de plejede altid at have en proppet affaldsspand, men i dag kan de sagtens have plads til flere poser.

- Det bliver især dejligt til sommer, for der kommer skraldespanden nemt til at lugte, når de kun henter hver 14. dag.