Den nyeste filtreringsteknologi

Kendt teknologi med hjælp fra naturen
 

Et A2O Pure filtreringssystem renser effektivt dit drikkevand med Omvendt Osmose (Reverse Osmosis, RO). Teknologien går ud på at presse vand gennem en membran, der kun tillader det rene vand at komme igennem.

Aquaporin har ved hjælp af det naturlige aquaporin protein fremstillet en membran, der er 30% mere effektiv end de kendte membraner, udelukkende ved hjælp af naturens egen teknologi. 

A2O filtreringssystemer består af tre dele

PRE filter

PRE filtret i A2O Pure fjerner mindre partikler som sand, jord og andet bundfald ned til 5 mikrometer, ubehagelig smag og lugt, mange organiske og ikke-organiske forbindelser samt klor. PRE filtret er med til at beskytte Aquaporin Inside® DWRO™ membranen, så levetiden øges. 

Aquaporin Inside® DWRO® membran

Aquaporin Inside® DWRO® membranen filtrerer 90-99% af alle opløste stoffer ud af dit vand, inklusiv PFAS, pesticider, tungmetaller, mikroplast, bakterier, vira, opløste salte og kalk.

POST filter

POST filtret er en ekstra sikkerhedsforanstaltning, som fjerner eventuelle rester af dårlig smag, lugt eller urenheder som er gået igennem PRE filtret og DWRO membranen.


 

Filtreringsprocessen

Sådan virker filtreringssystemet
 

Almindeligt postevand sendes igennem A2O ved hjælp af en pumpe. Pumpen stabiliserer vandtrykket og garanterer dermed konstant høj ydeevne. Når vandet ledes ind i A2O Pure flyder det først gennem et PRE filter, der er en kombination af et Polypropylen trådfilter og et kulfilter. Dette stadie fjerner partikler og urenheder som sand, jord, klorin, kalk og tungmetaller. 

Derefter flyder vandet videre til Aquaporins Inside® DWRO™ membran, der inkluderer naturens eget vandfiltreringssystem: Aquaporin proteinerne. I dette stadie vil op til 99% af alle stoffer i vandet inklusiv evighedskemikalier, bakterier og vira blive fjernet fra vandet. De to første filtre skylles for alle opsamlede urenheder, der sendes tilbage i afløbet. Det rensede vand sendes videre til sidste stadie – POST filtret, der er et kulfilter som optager de sidste rester af smag og lugt, så vandet der tappes er smags-, lugt-, kalk- og kemikaliefrit.

 

 

 

 

 

 

Hvilke forhold kan påvirke filtrenes funktion?


Vandtrykket ind til installationen skal være minimum 1 bar for at A2O Pure fungerer optimalt.

Vandets hårdhed kan også påvirke filtrenes levetid - jo højere hårdhedsværdier, des kortere levetid på filtrene. Se kort over vandets hårdhed rundt omkring i Danmark længere nede på siden.

 

 

 

 

 

 

Kan A2O Pure anvendes sammen med blødgøringsanlæg?


Ja, det er muligt at installere A2O Pure sammen med et blødgøringsanlæg – dette vil sandsynligvis også forlænge PRE filtrets levetid, da vand med lavere kalkindhold vil strømme ind i filtreringssystemet.

Hvordan beregner jeg driftsudgiften?
 

Filtrenes levetid afhænger af vandets hårdhed. og hvor meget vand der tappes fra systemet.

Ved normalt forbrug er gennemsnitslevealderen for PRE og POST filtrene 12 mdr. og 24 mdr. for DWRO(r) membranen.

En alarmknap vil lyse, når det er tid til filterskift, ligesom den tilknyttede Aquaporin app vil give besked, når filtrene trænger til at blive skiftet.

Kan jeg selv skifte filtre i A2O Pure?
 

Ja, det er nemt at skifte filtrene i A2O Pure. Med den specialudviklede ”click-and-seal”-betjening klikkes låsen op, og filtret trækkes ud og erstattes, hvorefter kliklåsen lukkes igen og sikrer filtrenes placering.

 

 

 

 

 

 

Hvordan påvirkes vandets pH værdi?
 

pH-værdien af det filtrerede vand fra A2O Pure er lidt lavere end vandet, der kommer ind i maskinen. Du kan forvente, at det filtrerede vand er pH-neutralt med en værdi på 6-8.

 

 

 

 

 

 

Hvor meget vand skylles tilbage i afløbet?
 

Efter hver tapning skylles filtrene i A2O Pure for at forlænge systemets levetid. Afhængigt af forhold som vandtemperatur, vandets ledningsevne og mængden af urenheder i vandet, vil mellem 30-35% af det vand, der føres ind i systemet, bruges til at skylle filtrene og derefter bliver ledt tilbage i kloakken.

Vandets hårdhed
og påvirkning af filtre

Områder med meget kalk i Danmark


Kalk findes naturligt i vores undergrund, hvorfra vi henter vores drikkevand og mængden af kalk varierer meget fra område til område. 

Kalk kan være en stor belastning for maskiner og apparater, der bruger vand, fx kaffemaskiner, elkedler, sodastream-maskiner osv. Kalk kan også binde smagsstoffer i vandet, hvorfor vand renset for kalk kan have en lidt anderledes, "blød" smag, der især forstærker smagen af kaffe og te.

Bor du i et område med meget kalk i undergrunden, skal du også være opmærksom på at skifte filtre lidt oftere, da filtrenes levetid påvirkes af mængden af kalk, de skal rense fra vandet. 

Se mere om filtrene