FlexoBox

Fleksibel affaldssortering i genbrugsplast fra FlexoSort

FlexoSort

FlexoSort - en kombination af fleksible affaldssystemer

FlexoBox

I skabet, på lågen, i skuffen eller på hylden, du bestemmer!

Hvorfor affaldssortering?

Danmark har EU-rekord i skrald - danskerne smider 802 kg skrald ud per indbygger om året. Hver dag året rundt producerer danskere 42.353 ton affald, eller hvad der svarer til 4.235 fyldte skraldebiler. Eller 112 fyldte flyttekasser med affald per dansker om året. Derfor har den danske regering i sin ressourcestrategi "Danmark uden affald" en plan om at flytte affald fra forbrænding mod øget genanvendelse, så materialer kan bruges igen og igen. Målsætningen er, at 50% af alt affald skal genanvendes inden 2022.

Hvis den målsætning skal nås kræver det, at borgerne sorterer alt affald, og at kommunerne stiller systemer til indsamling og behandling af affaldet til rådighed. I mange kommuner stilles der i dag systemer til rådighed uden for hus/ejendom, men sorteringen inde i husstanden er op til den enkelte familie at løse. Den udfordring har danske FlexoSort Ebbesen sat sig for at komme med et bud på en løsning til. Læs mere om iværksættervirksomhed her 

Gør affaldssortering nemt!

Kommunernes indførelse af øget sortering af affald skaber udfordringer under køkkenvasken i de fleste hjem. FlexoSort har udviklet forskellige løsninger, der kan hjælpe alle husstande som skal til at sortere affaldet. 

Flexobox, er et af systemerne fra FlexoSort. Et lidt anderledes skraldespandssystem end det, man ellers ser på markedet. Det er nemlig lavet af genbrugsplast, og de små bokse leveres hver helt flade og foldes nemt til den færdige beholder.

Derefter kan de placeres under køkkenvasken, eller hvor man nu synes, de passer bedst. De passer til standardskabe på 50 eller 60 cm, men man kan også sagtens anvende boksene frit stående i vaskeskabet, i en skuffe, i kosteskabet eller hvor de ellers passer til arbejdsgangen i køkkenet. Farver og piktogrammer på de medfølgende mærkater gør det desuden let at se, hvor affaldet hører til.

Skuffeløsning

Flexobox med håndtaget placeret ned langs siden, da boksen er placeret i en køkkenskuffe.

Bemærk at der er plads til at sortere 6 forskellige typer husholdningsaffald.

Skabslågeløsning

Montering direkte på køkkenlågen til skabet under vasken, hvor Flexobox'en er kombineret med Sort-it Rack. Flexobox'en er fastmonteret i "låseclipsen" fra håndtaget og Sort-it poserne er monteret på en skinne.

På de andre Flexobox'e i bunden af skabet sidder håndtaget, så affaldet let kan bæres væk.

Kombination med kværn

Flexobox kombineret med Sort-it monteret på skabslågen. Samt løse Flexobox'e i bunden af skabet.

I vasken er yderligere placeret en køkkenkværn, der kværner alt organisk madaffald og skyller det med spildevandet ud til rensningsanlægget. Læs mere om køkkenkværnen her

 

Sort-it Rack fra FlexoSort er endnu et fleksibelt system til sortering af affald. Systemet består af en skinne, hvorpå der monteres to affaldsposer fremstillet af slidstærkt lærrede foret med vandtæt folie. Det er muligt at placere to skinner i forlængelse af hinanden på en 60 cm. køkkenlåge, og derved have mulighed for at sortere i 4 forskellige affaldsfraktioner.  

Poserne tilpasser sig mængden af det affald, der fyldes i, og gør derved systemet super fleksibelt. Poserne tages let af skinnerne, og praktisk bærestropper gør det nemt at transportere affaldet ud til de udendørs affaldscontainere. 

Se produktet her 

Der følger et håndtag med FLEXOBOX™ kasserne. Ved standardmontage af håndtaget føres det ind i hullerne, enten på inder- eller ydersiden efter eget ønske og låses med medfølgende clips. 

Håndtaget kan alternativt placeres i en "parkeringsposition", som vist på filmen her. Denne position bruges oftest, hvis man ønsker at placere en eller flere af sine FLEXOBOX™ - RESSOURCE bokse i en lav udtræksskuffe.

Ved montage på en køkkenlåge, bruges håndtaget som monteringsbeslag. Dette kan gøres ved at anvende håndtaget i den position, som er angivet på filmen her.

TIP: Inden låseclipsen fastmonteres på køkkenlågen med skruer (Ø 3 mm), bør man foretage en opmåling for at sikre, at FLEXOBOX™ - RESSOURCE kan gå under køkkenvasken, når skabslågen lukkes.

Praktisk og fleksibelt

Systemet kan anvendes fleksibelt, hvor det bedst passer ind

Følg os på Facebook

Vi deltager aktivt i affaldsdebatten